facebooklinkedin

contact

Wat zeggen ze?
 
Je hoort vaak hoe iemand het liefst waarneemt.  Iemand die het liefste kijkt gebruikt vaak de termen zien, bezien, een beeld vormen, verhelderen. Uitspraken die je ook vaak hoort:
 
Ik zie het niet…
Ik zie het anders…
Nou kijk, dat zit zo…
 

Mensen met een auditieve leerstijl praten vaak in zichzelf. Ze herinneren zich dingen door bepaalde procedures, stappen en volgorde. Ze houden ervan informatie gepresenteerd te krijgen in grafieken en tabellen.

Wat zeggen ze?

Iemand die het liefste luistert gebruikt vaak de termen denken, begrijpen, overwegen. Uitspraken die je ook vaak hoort:

Moet je eens horen…
Daar hoor ik van op…
Ik heb het niet gehoord,,,
Ik dacht iets anders te horen…

Mensen met een kinesthetische leerstijl nemen het liefst waar via de tast en het gevoel. Ze onthouden door iets zelf te doen, ze gaan het liefst meteen aan de slag.

Ze vinden het belangrijk dat de kleding lekker zit. Ze spreken vaak langzaam en nemen de tijd voor ze reageren. Ze zijn gevoelig voor lichamelijke beloningen zoals een schouderklopje of een aai.

Wat zeggen ze?

Je hoort vaak hoe iemand het liefst waarneemt. Iemand die het liefste doet en voelt gebruikt vaak de termen oor de vingers glippen, aanboren, grijpen. Uitspraken die je ook vaak hoort:

Dat moet je gewoon even doen!

Mensen met een auditief digitale leerstijl herinneren zich dingen door het volgen van procedures, volgordes en stappen. Logica is erg belangrijk voor ze. Ze praten vaak in zichzelf. Ze kunnen ook eigenschappen van de andere leerstijlen vertonen. 

Wat zeggen ze?

Ik denk dat....
Ik begrijp...
Ik overweeg nog of...

Klik hier om terug te gaan naar Beelddenken

meisje kidzwijz.jpg

Als leren niet vanzelf gaat...