facebooklinkedin

contact

Beelddenken
of een visuele leerstijl...?

Training "Ik leer anders"

In deze basistraining leert je kind informatie te vertalen naar zijn informatiesysteem: VISUEEL maar hij leert ook technieken om andere leerstijlen te activeren. Immers....hoe we het ook wenden of keren... we leven nu eenmaal in een informatiemaatschappij!

Iedereen gebruikt hetzelfde informatieproces:

opnemen > verwerken > opslaan/onthouden > gebruiken

Maar bij iedere persoon verschilt de manier waarop informatie wordt opgenomen, verwerkt, opgeslagen/onthouden en gebruikt.

horen = auditief
voelen = kinetisch
denken = auditief digitaal
zien visueel = beelddenken

Deze individuele basistraining bestaat uit vier sessies waarin de volgende onderdelen behandeld worden:

  • informatie op juiste wijze ordenen (beter onthouden)
  • alfabet en woorden (dictee)
  • cijferveld, rekenen en tafels
  • klokkijken (ook digitaal)

Kosten
279 euro
4 sessies van een uur
inclusief werkboek

Je kunt je kind telefonisch aanmelden of stuur een bericht via de mail! 

N.B. Het is niet verstandig met een methode voor beelddenkers te starten onder de leeftijd van 8.5 jaar. Tot die leeftijd moet de dominantie van linker-of rechterhersenhelft nog uitkristalliseren. Soms is al wel duidelijk waar de voorkeur ligt, maar dan nog moet de niet-dominante hersenhelft zich zo gaan ontwikkelen dat deze aanvullend t.o.v. de andere hersenhelft kan functioneren. Pas dan kan een kind lateraliseren en blijft het niet hangen in richtingsproblemen die kenmerkend zijn bij zogenaamde beelddenkers en die we terug zien in spiegelingen en omkeringen.

visueel leren.jpg

Weetje...

Mensen met een visuele leerstijl nemen het liefst waar via hun ogen. Ze onthouden makkelijk beelden en hebben in hun geheugen allerlei filmpjes paraat. Als ze iets een keer gezien hebben kunnen ze het zo nadoen. Ze houden van mooie dingen en besteden vaak veel aandacht aan hun uiterlijk en kleding.

Als leren niet vanzelf gaat...