Lars, 7 jaar.

 
Wij zijn met Lars terecht gekomen bij Esther door een tip van een collega in het onderwijs. Op school was Lars een onrustig mannetje, wat alles van iedereen wist.
Wiebelde veel en stoorde zijn klasgenootjes en zichzelf. Lezen kwam moeilijk op gang en ook de schrijfmotoriek was niet echt goed. Ondanks verschillende manieren om te helpen zoals; stil plekje, blokschrift, aandachtsblokje enz. was er weinig vooruitgang. Lars was vaak moe en kwam niet zo vrolijk thuis. Speelde ook weinig met en bij klasgenootjes.
 
Na de startsessie bij Esther kwam er veel informatie op ons af. We zijn in de wereld gedoken van de Reflexen. Een hele nieuwe kijk voor ons op de ontwikkeling van kinderen. Je weet het ergens wel en het klinkt zo logisch maar nu zagen wij het in de praktijk. Prachtig. Lars gaf aan het fijn te vinden om naar Esther te gaan. Lars deed en doet allerlei oefeningen bij Esther die wij ook elke dag thuis doen. Vaak na het eten 's avonds of voor het slapen gaan. Lars wordt er rustig van en doet de oefeningen graag. 10-15 minuten per dag.
 
Na een aantal weken merkten wij thuis al verschil. Lars zit beter in zijn vel, is minder moe en speelt weer meer met vriendjes. Op school is zijn handschrift aanzienlijk verbeterd en ook kan Lars gedurende langere tijd stil en rustig werken. Ook het lezen gaat minder moeizaam en geeft meer plezier. Wij hechten geen waarde aan cijfers maar voor het complete beeld: Lars had in januari een leerrendement van onder de 80% en dat is nu in juni rond de 100%. Gemeten aan de hand van de Cito scores. Door het elke dag doen van de oefeningen voelt ook Lars dat het beter gaat. Hij gaat met plezier naar school en komt vrolijk thuis. Hij was trots op zijn rapport en het vertrouwen dat hij van Esther krijgt is fijn. Er zit een heel andere manneke in de klas.
 
Wij gaan met een goed gevoel de zomervakantie in.
 
Familie Sipma
 
terug naar "Primaire Reflexen"
 

Praktijkadres:
De Wide Hoeke 12
9022 AX, Mantgum
Tel: 06 25 34 86 72

facebook picto

Postadres:
Master Jansenstrjitte 39
9022 AM, Mantgum

 

KvK:        01160987
BTW:      NL001464933B13
CAT BO: 56552021-06-04
KIWA:     13440

 

catgat

kiwaskj