Vastzitten van nek en hoofd… bedenk maar eens hoeveel energie dat kost als je bv. op school naar het bord moet kijken en weer terug moet kijken in je schrift, moet luisteren naar wat mensen om je heen te vertellen hebben, je moet concentreren. Hoofd en nek spelen een belangrijke rol bij ons evenwicht. Het evenwichtsorgaan in de oren en de ogen geven het lichaam belangrijke informatie zodat we in balans blijven. Door de zwaartekracht en je evenwicht voel je waar je staat en zo neem je alles om je heen waar. Gevoel voor tijd, ruimte, beweging, diepte en zelfbewustzijn kan verstoord worden, als je nek vastzit. 
 
Stabiliteit in je bekken zorgt ervoor dat je je kunt oprichten. En als je opgericht kunt zitten, kan je alert zijn, kan je zaken overzien, helder denken en informatie goed in je opnemen.
 

Via via kwamen ze bij mij terecht. Een heel aantal testjes volgden en een heel aantal niet geïntegreerde reflexen werden zichtbaar! Werk aan de winkel!

En werken deden ze!! Fleur en haar moeder!! Trouw!!

Fleur was 5x geweest waarvan we 4x met de reflexen bezig waren geweest. Ze maakte kleine stapjes, maar die stapjes zijn niet altijd direct zichtbaar. Dat was ook wat Fleur haar moeder aan het twijfelen bracht. En dat kan ik me heel goed voorstellen! Werken als een paard, en niet direct resultaat zien. Ze twijfelde ook of ze nog eens terug moesten gaan naar de osteopaat. Naar mijn idee een goede zaak, want als er blokkades zijn die weggenomen kunnen worden, kan dat heel veel andere dingen beter in gang zetten.

Een week later kwam er een mailtje van Fleur haar moeder: “We zijn vandaag bij de osteopaat geweest. Ze was verrast over hoe Fleur vooruit is gegaan. Ze vond haar een stuk ‘soepelder’”.

En afgelopen week volgde het 10 minuten gesprek op school. Er werd verteld dat Fleur op alle vlakken grote sprongen had gemaakt. Bij rekenen en taal zelfs in een half jaar tijd, een stap van een jaar!

Van boze buien is geen sprake meer, niet anders dan bij andere kinderen. Ze zit heel lekker in haar vel. Geniet zichtbaar van heel veel dingen. Ze snapt dingen sneller en op school vinden ze dat de focus en concentratie veel beter is.

Het harde werken van Fleur, met hulp van haar moeder, heeft er voor gezorgd dat er weer ruimte kwam om te kunnen leren en dat Fleur weer kan bloeien! Dankbaar dat ik ook deel mocht uitmaken van dit mooie proces!

En dat is wat Reflex Integratie doet! Aandacht besteden aan het fundament, want op een stevig fundament kun je verder bouwen!

Klik hier om de ervaring van de ouders van Lars met Reflex Integratie te lezen

Klik hier om de ervaring van de ouders van Sabine te lezen

Klik hier om de ervaring van de ouders van Sterre te lezen

Klik hier om de ervaring van de ouders van G. te lezen

Praktijkadres:
De Wide Hoeke 12
9022 AX, Mantgum
Tel: 06 25 34 86 72

facebook picto

Postadres:
Master Jansenstrjitte 39
9022 AM, Mantgum

 

KvK:        01160987
BTW:      NL001464933B13
CAT BO: 56552021-06-04
KIWA:     13440

 

catgat

kiwaskj